811228266017298
top of page

Mjerenje veličine prstena

Kako bi u važnom trenutku sve bilo savršeno, vrlo je bitno da velicina prstena bude tocna. Prsten na ruci treba biti ugodan, a opet dovoljno cvrst kako nebi ispadao preko zgloba. Na to kako vam prsten pristaje na ruku u velikoj vecini slucajeva utjece i vrijeme i temperatura i koje je doba dana. Svjesni kako nisu svi u mogucnosti obilaziti zlatarne i mjeriti prste, sto je jedan od najpouzdanijih nacina, ili mjerenje postojeceg prstena kojeg osoba nosi, a i u volji i zelji da Vam pomognemo, napravili smo mjerac prstena koji isprintate, izrezete i njime mjerite prste.
Prilikom toga vrlo je vazno da kod samog printanja radite sve kako je napisao u uputi. ISto tako vrlo je vazno da isprintani dokument provjerite metodama koje su navedene te tako budete sigurni da je isprintani dokument u dobrom mjerilu i da ce Vam pokazivati tocnu velicinu. Kod samog mjerenja bitno je da prst obuhvatite trakom da je cijelom povrsinom uz prst.

Metoda 1

slika opisa mjerenja velicina

Za download dokumenta dovoljno je kliknuti na ikonu

Metoda 2

Ovom metodom mjerenja zapravo najčešće mjerimo promjer već postojećeg prstena koji nam odgovara. Izmjerene veličine mm  odgovaraju veličinama prstena kako je navedeno na slici ispod.

slika sa velicinama
pozadina dizajna

Metoda 3

Ovom metodom mjerenja zapravo mjerimo opseg prsta te na taj način izravno određujemo veličinu koja je identična vrijednosti opsega u milimetrima kojeg smo izmjerili.

slika sa opisom za nacin mjerenja
bottom of page