811228266017298
top of page

MORČIĆI

Kolekcija Morčići nakit je hrvatske baštine koji je već dugi niz godina vrlo uspješna kolekcija proizvoda Zlatarne Križek, a koju predstavljamo i u Online Shop-u. Naš Morčići nakit je originalan, autohton i unikatan te zasigurno jedna od najpopularnijih vrsta nakita među našim kupcima.

Kolekcija zlatni Morčići je zapravo nakit koji je nastao na području Rijeke i Kvarnera te koji je povezan s legendom o pobjedi nad turskom vojskom na Grobničkom polju. Upravo ta bogata povijest kojom odiše naš Morčići nakit je ono što je ga čini toliko posebnim, značajnim i privlačnim. 

 

Osim toga, nakit je izrazito vizualno atraktivan jer je njegov glavni simbol i sastavni dio lik tamnoputog čovjeka s turbanom na glavi. Taj simbol još je dodatno ukrašen neizostavnim kamenom koji se naziva upravo morčić, a koji vuče korijenje iz venecijanske zlatarske tradicije te njihova dragog kamena poznatog kao „moretto“.

 

Upravo iz tog venecijanskog „moretta“ riječki zlatari razvili su svoju autohtonu vrstu kamenja koje je dobilo naziv morčići te svoj jedinstven i prepoznatljiv izgled.  

 

Naši originalni Morčići od zlata privući će Vas na prvi pogled, a u kolekciji možete pronaći razne vrste nakita kao što su prekrasne zlatne naušnice Morčići, zlatni privjesak Morčići te narukvica Morčići.

 

Kolekcija sadrži mnogo proizvoda, no mi smo izdvojili one najpopularnije te ćemo s vremenom nadopunjavati proizvode.

bottom of page