811228266017298
top of page

Kolekcija Licitarska srca nastala je prema motivima iz Hrvatske kulturne baštine prema kojima je licitar zapravo motiv koje se nalazi na kolačima odnosno licitar zapravo je kolač. Tradicija izradbe licitara započela je već u srednjem vijeku, a u 16. i 17. stoljeću u mnogim su se europskim samostanima pripravljali kolači i medenjaci s pomoću bogato ukrašenih drvenih kalupa.Običaj darivanja licitara, kojim mladić djevojci iskazuje svoju privrženost i ljubav, duboko je ukorijenjen u hrvatskoj kulturi.  Licitar je danas postao jedan od nacionalnih simbola te predstavlja autohtoni hrvatskih tradicijski suvenir.

LICITARSKA SRCA Zlato | Zlatarna Krizek Online Shop

U srcu naše kolekcije Licitarska srca stoji Zlatarna, duboko poštujući hrvatsku kulturnu baštinu. Inspirirana bogatom tradicijom, Zlatarna Križek s ponosom nastavlja ovu priču, oblikujući svaki licitar s posebnom pažnjom i ljubavlju.

Licitarska srca, simbol ljubavi i predanosti, prožeta su detaljima koji oživljavaju duh prošlosti. Ovi predivno izrađeni suveniri, koje možete pronaći u Zlatarni Krizek, svjedoče o umijeću i strasti naših majstora zlatara.

Tradicija izrade licitara seže unatrag u srednji vijek, a svaki komad nosi u sebi priču stoljetne kulture. Darivanje licitara više je od geste ljubavi - to je izraz dubokog poštovanja prema našoj baštini. U Zlatarni Krizek, svaki licitar postaje dio vaše priče, simbolizirajući ljubav prema tradiciji.

Posjetite našu online trgovinu i pronađite savršeno Licitarsko srce koje odražava vaše osjećaje i istinski duh hrvatske tradicije. U Zlatarni Krizek, svaki komad je više od suvenira - to je dio vaše priče, vašeg naslijeđa i vaše ljubavi prema Hrvatskoj.

 
bottom of page