Izjava o privatnosti

 

Politika privatnosti internetske stranice

 

 

Ova politika privatnosti pruža informacije o podacima koje od Vas prikupljamo dok koristite našu internetsku stranicu. Tijekom prikupljanja tih podataka imamo ulogu voditelja obrade podataka te Vam, u skladu sa zakonom, pružamo informaciju tko smo mi, zašto i kako koristimo vaše podatke i upoznajemo Vas s pravima koje imate u pogledu Vaših podataka.

 

Tko smo mi?

 

Mi smo Zlatarna Križek d.o.o. Naša adresa je Zagrebačka 64, 10410 Velika Gorica. Možete nas kontaktirati putem pošte na navedenu adresu, putem elektroničke pošte info@krizek.hr

ili telefonom na broj +385 1 8897 030.

 

Sve upite o korištenju Vaših osobnih podataka i ostvarivanja prava propisanih Općom uredbom o zaštiti podataka možete uputiti na gore naznačeni kontakt.

 

Kada koristite našu internetsku stranicu

 

Kada pregledavate našu internetsku stranicu tražeći naše proizvode i usluge te čitate dostupne informacije, mi, ali i treća strana, koristimo određeni broj kolačića potrebnih za funkcioniranje internetske stranice, za prikupljanje korisnih informacija o posjetiteljima te u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva.

 

Kada pošaljete upit preko naše internetske stranice

 

Kada pošaljete upit putem naše web stranice, zatražit ćemo Vas ime, broj telefona za kontakt i e-mail adresu.

 

Tu informaciju koristimo kako bi odgovorili na Vaš zahtjev te Vam pružili bilo koju traženu informaciju o našim proizvodima i uslugama. Možemo Vas također kontaktirati elektroničkom poštom nekoliko puta nakon Vašeg upita kako bi očuvali Vaš interes i bili sigurni da smo Vam odgovorili na zadovoljavajući način. Tako ćemo postupati temeljem našeg legitimnog interesa za pružanje točnih informacija prije prodaje.

 

Vaš upit je pohranjen i obrađen u našoj Službi za klijente.

 

Informacije koje ste nam dali ne koristimo za bilo koju vrstu automatiziranog donošenja odluka koja bi mogla utjecati na Vas.

 

Elektroničku poštu s upitima čuvamo dvije godine, nakon čega ih na siguran način uništavamo.

 

Vaša prava kao ispitanika

 

Sukladno zakonu, možete nas pitati koje informacije o Vama čuvamo, te nas možete tražiti da ih ispravimo ukoliko su netočne. Ako smo od Vas tražili privolu radi obrade Vaših osobnih podataka, možete ju povući u bilo kojem trenutku.

 

Ako Vaše osobne podatke obrađujemo temeljem privole ili da bismo ispunili ugovornu obavezu, možete od nas zatražiti kopiju informacije u strojno čitljivom formatu, tako da ju možete prenijeti drugom voditelju obrade.

 

Ako Vaše osobne podatke obrađujemo temeljem privole ili legitimnog interesa, možete tražiti da taj podatak bude obrisan.

 

Imate pravo od nas tražiti da prestanemo koristiti Vaše osobne podatke, ako mislite da ih ne obrađujemo na zakonit način.

 

Za podnošenje zahtjeva u vezi Vaših osobnih podataka putem e-maila, pošte ili telefona, molimo da se javite na kontakte navedene u odlomku „Tko smo mi“ ovog dokumenta.

 

Vaše pravo na prigovor

 

Ukoliko imate prigovor na način kako koristimo Vaše informacije, molimo da nas prvo izravno kontaktirate kako bismo se mogli posvetiti Vašem zahtjevu. info@krizek.hr

 

 

 

 

Također, možete se obratiti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka RH putem njihove web stranice www.azop.hr ili im pisati na adresu:

Agencija za zaštitu osobnih podataka

Selska cesta 136

HR - 10 000 Zagreb

 

Tel: +385 1 4609 000

Fax: +385 1 4609 099

E-mail: azop@azop.hr

 

 

 

 

Ažuriranje ove politike privatnosti

 

Redovito preispitujemo, te ukoliko je primjereno, ažuriramo politiku privatnosti uslijed protoka vremena, ali i napretka u području korištenja osobnih podataka. Ako želimo iskoristiti Vaše osobne podatke na način kojeg nismo prethodno identificirali, kontaktirat ćemo Vas i obavijestiti Vas o tome, te, ako je potrebno, zatražiti Vašu privolu.

 

 

Politika kolačića

 

Kako bismo osigurali pravilan rad naše stranice i unaprijedili pregledavanje njenih sadržaja na vaše računalo spremamo malu količinu kolačića (Cookies). Iznimno veliki broj svih web stranica koristi ove alate u skladu sa važećim propisima, prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka – GDPR, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonu o elektroničkim komunikacijama. Prije spremanja kolačića na vaše računalo dužni smo zatražiti vašu privolu. Ukoliko odaberete da ne želite pohranu kolačića na vaše računalo stranica se može i dalje pregledavati, ali neke njezine usluge Vam neće biti dostupne.

 

Što je zadaća kolačića?

 

Zadaća kolačića kojem ste dopustili da se pohrani na vaše računalo je spremanje vaših postavki, postavki web stranice, vašeg preferiranog jezika ili adrese. Kada nakon nekog vremena opet posjetite istu stranicu Internet preglednik kojim se koristite šalje informacije prilagođene vašim potrebama.

 

Ovisno o definiranoj zadaći kolačići spremaju širok spektar informacija koji između ostalih uključuju i osobne podatke. Međutim, isključivo vi odlučujete koje informacije će kolačići spremati. U postavkama vašeg Internet preglednika možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti.

 

Onemogućavanjem kolačića možda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na stranicama koje posjećujete.

 

Vrste kolačića

 

Stalni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa Internet preglednika. Stalni kolačići ostat će na računalu ili mobilnom uređaju danima, mjesecima, čak i godinama te imaju svrhu pohraniti stalne podatke kao što su npr. korisničko ime i lozinka da se ne morate svaki puta iznova prijavljivati.

 

Privremeni kolačići nestaju s računala nakon što zatvorite Internet preglednik. Uz njihovu pomoć se pohranjuju privremeni podaci kao što su podaci koje dajete kad ste u online kupnji.

 

Kolačići od prve strane mogu biti stalni ili privremeni, a pohranjuju podatke koje ćete ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta stranicama sa kojih su pohranjeni na vaše računalo.

 

Kolačići treće strane ili tzv. reklamni kolačići pohranjuju se na vaše računalo ako koristite reklame i oglase na stranici koju posjećujete a ona vas preusmjeri na treću stranu. Ovaj način služi za praćenje korištenja Interneta u marketinške svrhe.

 

Ova stranica koristi kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, u svrhu funkcioniranja stranice u kontekstu sigurnosti i u svrhu radnji koje posjetitelj stranice odabere samostalno (web forma za slanje poruka ili traženje usluga). Privremeni kolačići se brišu kada napustite internetski preglednik. Njihova jedina svrha je unaprijediti korisničko iskustvo za vrijeme posjete stranici. Stalni kolačići nemaju ograničenja i ostaju u vašem pregledniku dok ih ručno ne obrišete. Prikupljeni podaci se koriste isključivo u statističke svrhe.

 

 

Naziv kolačića                    Svrha (marketinški)                                        Daljnja informacija             Tip                  Rok trajanja

_fbp                                 Ovaj kolačić koristi Facebook kako bi

                                         isporučio seriju proizvoda za oglašavanje,

                                         kao što su ponude u stvarnom vremenu od

                                          oglašivača trećih strana.                                           krizek.hr                     HTTP               3 mjeseca

 

ads/ga-audiences         Ovaj kolačić koristi Google AdWords

                                        kako bi se obratio klijentima na temelju

                                         ponašanja posjetitelja na internetskim

                                        stranicama.                                                                google.com                   Pixel          Za vrijeme trajanja

 

  posjeta  c                    Regulira sinkronizaciju identifikacije

                                       korisnika i razmjenu korisničkih podataka 

                                       između različitih oglasa.                                    bidswitch.net                        HTTP               1 godina

 

   ec                                Ovaj kolačić se koristi za vođenje

                                        evidencije koliko puta su web stranica

                                      posjetili različiti posjetitelji – posjetitelju

                                     se dodijeli ID koji ga sljedeći put identificira

                                     i ne registrira ga dvaput.                                           frog.wix.com             Pixel    Za vrijeme trajanja posjeta

 

fed                              Ovaj kolačić se koristi za prikupljanje

                                    informacija o ponašanje posjetitelja.

                                     Informacije se pohranjuju za internu

                                    analitičku uporabu i koriste se za optimizaciju

                                    internetskih stranica ili kako bi se registriralo

                                      da li je posjetitelj pristao na primanje newslettera.    frog.wix.com       Pixel  Za vrijeme trajanja posjeta

 

fr                                   Ovaj kolačić koristi Facebook kako bi

                                    isporučio seriju proizvoda za oglašavanje,

                                   kao što su ponude u stvarnom vremenu od

                                    oglašivača trećih strana.                                                facebook.com       HTTP                   3 mjeseca

IDE                              Ovaj kolačić koristi Google DoubleClick za

                                    registraciju i izvješćivanje korisnika internetskih

                                    stranica nakon gledanja ili klikanja jedne od

                                    oglasa oglašivača s ciljem mjerenja

                                    učinkovitosti ad hoc oglasa i predstavljanja

                                      ciljanih oglasa korisniku.                                       doubleclick.net             HTTP                       1 godina

pagead/1p-user-list/#      Prati ako je korisnik pokazao interes

                                          za određene proizvode ili događaje na više

                                      internetskih stranica i otkriva način na koji

                                   korisnik surfa između lokacija. Koristi se za

                                    mjerenje promidžbenih postignuća i olakšava

                                   plaćanje naknada za preporuku internetskih stranica.    google.com      Pixel Za vrijeme trajanja posjeta

svSessio                   Prati posjetitelja na svim stranicama wix.com-a.

                                   Prikupljeni podaci mogu se koristiti kako bi se

                                  oglašavanje učinilo relevantnijim za posjetitelja.              krizek.hr               HTTP                   2 godine

test_cookie             Koristi se za provjeru da li korisnički

                                  preglednik podržava kolačiće.                                     doubleclick.net         HTTP                     1 dan

tr                                 Ovaj kolačić koristi Facebook kako bi

                                   isporučio seriju proizvoda za oglašavanje,

                                  kao što su ponude u stvarnom vremenu od

                                  oglašivača trećih strana.                                             facebook.com           Pixel   Za vrijeme trajanja posjeta

tuuid                         Registrira da li je korisnik pristao

                                   na uporabu kolačića.                                                bidswitch.net             HTTP                           1 godina

tuuid_lu                    Sadrži jedinstvenu identifikaciju posjetitelja,

                                  koja omogućuje Bidswitch.com da prati

                                   posjetitelja na više internetskih stranica.

                                  To im omogućuje da optimiziraju važnost

                                   oglašavanja i osiguraju da posjetitelj više

                                  puta ne vidi iste oglase.                                         bidswitch.net                HTTP                           1 godina

ul_cb/sync             Prikuplja informacije o ponašanju korisnika

                                 na više internetskih stranica. Informacije

                                 se koriste kako bi se optimizirala relevantnost

                                 oglašavanja na interneskoj stranici.                      bidswitch.net      Pixel              Za vrijeme trajanja posjeta

 

 

 

 

 

Naziv kolačića                 Svrha (statistički)                                          Daljnja informacija              Tip                      Rok trajanja

_ga                          Registrira jedinstvenu identifikaciju koja se

                                koristi za izradu statističkih podataka o

                                 načinu na koji posjetitelj koristi internetsku

                                  stranicu.                                                                       krizek.hr                          HTTP                     2 godine

_gat                       Upotrebljava Google Analytics radi

                                reguliranja brzine zahtjeva                                         krizek.hr                           HTTP                     1 dan

_gid                       Registrira jedinstvenu identifikaciju koja

                              se koristi za izradu statističkih podataka o

                              načinu na koji posjetitelj koristi internetsku

                               stranicu.                                                                          krizek.hr                           HTTP                      1 dan

    

_hjAbsolute         

SessionInProgress  Ovaj kolačić se koristi za vođenje evidencije

                               koliko puta su web stranica posjetili različiti

                              posjetitelji – posjetitelju se dodijeli ID koji ga

                            sljedeći put identificira i ne registrira ga dvaput.        krizek.hr                          HTTP                       1 dan

 

_hjFirstSeen      Ovaj se kolačić koristi kako bi se utvrdilo da li

                             je posjetitelj posjetio prije posjetio stranicu ili

                             je potpuno novi posjetitelj.                                           krizek.hr                            HTTP                       1 dan

_hjid                    Jedinstvena identifikacijska oznaka za sesiju.

                             Time se internetskim stranicama omogućuje

                            dobivanje podataka o ponašanju posjetitelja u

                            statističke svrhe.                                                             krizek.hr                            HTTP                        1 dan

_hjid                   Jedinstvena identifikacijska oznaka za sesiju.

                              Time se internetskim stranicama omogućuje

                            dobivanje podataka o ponašanju posjetitelja u

                               statističke svrhe.                                                          krizek.hr                            HTML                       Stalno

_hjIncludedIn   

PageviewSample  Određuje da je li je svrha posjete korisnika

                              trebala biti registrirana na određenom

                              statističkom mjestu.                                                     krizek.hr                             HTTP                        1 dan

_hjTLDTest        Registrira statističke podatke o ponašanju

                             korisnika na internetskoj stranici. Koristi se

                             za unutarnju analitiku operatera internetskih

                               stranica.                                                                         krizek.hr                         HTTP  Za vrijeme trajanja posjeta

 

collect                 Koristi se za slanje podataka na Google

                              Analytics o uređaju i ponašanju posjetitelja.

                             Prati posjetitelja preko uređaja i marketinških

                              kanala.                                                                google-analytics.com           Pixel     Za vrijeme trajanja posjeta

 

fedops.logger.sessionId    Registrira statističke podatke o

                              ponašanju korisnika na internetskoj stranici.

                                Koristi se za unutarnju analitiku operatera

                             internetskih stranica.                                                         krizek.hr                     HTML                      Stalno

 

jserrors/1/#                  Neklasificiran                                         bam-cell.nr-data.net           Pixel         Za vrijeme trajanja posjeta

Naziv kolačića                      Svrha (marketinški)                               Daljnja informacija                Tip                      Rok trajanja

_fbp                   Ovaj kolačić koristi Facebook kako bi

                           isporučio seriju proizvoda za oglašavanje,

                            kao što su ponude u stvarnom vremenu

                             od oglašivača trećih strana.                                            krizek.hr                      HTTP                     3 mjeseca

ads/ga-audiences     Ovaj kolačić koristi Google AdWords

                             kako bi se obratio klijentima na temelju

                            ponašanja posjetitelja na internetskim

                            stranicama.                                                                       google.com                 Pixel     Za vrijeme trajanja posjeta

 

c                          Regulira sinkronizaciju identifikacije

                            korisnika i razmjenu korisničkih podataka

                            između različitih oglasa.                                                  bidswitch.net            HTTP                          1 godina

ec                        Ovaj kolačić se koristi za vođenje evidencije

                             koliko puta su web stranica posjetili različiti

                            posjetitelji – posjetitelju se dodijeli ID koji ga

                           sljedeći put identificira i ne registrira ga dvaput.       frog.wix.com            Pixel      Za vrijeme trajanja posjeta

fed                     Ovaj kolačić se koristi za prikupljanje informacija

                         o ponašanje posjetitelja. Informacije se pohranjuju

                          za internu analitičku uporabu i koriste se za

                           optimizaciju internetskih stranica ili kako bi se

                           registriralo da li je posjetitelj pristao na primanje

                              newslettera.                                                                     frog.wix.com            Pixel   Za vrijeme trajanja posjeta

fr                        Ovaj kolačić koristi Facebook kako bi isporučio

                          seriju proizvoda za oglašavanje, kao što su

                            ponude u stvarnom vremenu od oglašivača

                            trećih strana.                                                                     facebook.com        HTTP                       3 mjeseca

IDE                    Ovaj kolačić koristi Google DoubleClick za

                          registraciju i izvješćivanje korisnika internetskih

                          tranica nakon gledanja ili klikanja jedne od

                            oglasa oglašivača s ciljem mjerenja učinkovitosti

                        ad hoc oglasa i predstavljanja ciljanih oglasa korisniku.   doubleclick.net      HTTP                    1 godina

 

pagead/1p-user-list/#

                            Prati ako je korisnik pokazao interes za

                            određene proizvode ili događaje na više

                           internetskih stranica i otkriva način na

                             koji korisnik surfa između lokacija. Koristi

                             se za mjerenje promidžbenih postignuća i

                             olakšava plaćanje naknada za preporuku

                              internetskih stranica.                                                       google.com            Pixel    Za vrijeme trajanja posjeta

svSession             Prati posjetitelja na svim stranicama

                              wix.com-a. Prikupljeni podaci mogu se

                             koristiti kako bi se oglašavanje učinilo

                              relevantnijim za posjetitelja.                                               krizek.hr                HTTP                           2 godine

test_cookie          Koristi se za provjeru da li korisnički

                             preglednik podržava kolačiće.                                    doubleclick.net           HTTP                             1 dan

tr                            Ovaj kolačić koristi Facebook kako bi

                                isporučio seriju proizvoda za oglašavanje,

                             kao što su ponude u stvarnom vremenu od

                              oglašivača trećih strana.                                               facebook.com            Pixel    Za vrijeme trajanja posjeta

tuuid                  Registrira da li je korisnik pristao na

                             uporabu kolačića.                                                             bidswitch.net           HTTP                       1 godina

tuuid_lu               Sadrži jedinstvenu identifikaciju posjetitelja,

                            koja omogućuje Bidswitch.com da prati

                              posjetitelja na više internetskih stranica.

                             To im omogućuje da optimiziraju važnost

                                oglašavanja i osiguraju da posjetitelj više

                              puta ne vidi iste oglase.                                                 bidswitch.net           HTTP                   1 godina

ul_cb/sync         Prikuplja informacije o ponašanju korisnika

                               na više internetskih stranica. Informacije se

                               koriste kako bi se optimizirala relevantnost

                               oglašavanja na interneskoj stranici.                              bidswitch.net      Pixel      Za vrijeme trajanja posjeta

Naziv kolačića                           Neklasificirani                                   Daljnja informacija                  Tip                      Rok trajanja

capsule|14517e1a-

3ff0-af98-408e-

2bd6953c36a2|66c927d5-

e747-4729-b8cb-6bd90235

142f#wix-visitor-data-key

-df12ce75-7dd1-4fd4-

bb10-2ce079342ace                   Neklasificiran                                       krizek.hr                           HTML                      Stalno

events/1/c99d7f1ab0                Neklasificiran                                       bamcell.nrdata.net         Pixel Za vrijeme trajanja posjeta

                                                                                                                                                                                                                          

Mjerenje posjećenosti

 

Naša stranica koristi servise za mjerenje posjećenosti Google Analytics. Ovako prikupljeni podaci ne mogu identificirati posjetitelja stranice, a svi se podaci koriste isključivo u statističke svrhe. Ukoliko želite zabraniti navedenim servisima spremanje kolačića to možete učiniti na sljedećem linku:

 

Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

 

Ostali kolačići

 

Za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise možete posjetiti slijedeće linkove:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

 

Detaljni opisi kontrole kolačića za pojedine preglednike:

 

Chrome:

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hr

Firefox:

https://support.mozilla.org/hr/kb/Uklju%C4%8Divanje%20i%20isklju%C4%8Divanje%20kola%C4%8Di%C4%87a

Internet Explorer:

http://windows.microsoft.com/hr-HR/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

Opera:

http://help.opera.com/Windows/10.00/en/cookies.html

Safari:

https://support.apple.com/hr-hr/HT201265