lepo2

Politika privatnosti

  Izjava o privatnosti

 
Što skupljamo?
 
Politikom privatnosti Zlatarne Križek d.o.o. definirano je postupanje s podacima, obrada i pohrana Vaših podataka. Našu Politiku privatnosti možete vidjeti na poveznici: [link] 
Zlatarna Križek d.o.o. je Voditelj obrade podataka koje nam Vi kao ispitanik dostavljate. Od Vas prikupljamo sljedeće vrste osobnih podataka: 
 
Ime i prezime
E-mail
Adresa
Grad
Poštanski broj
Država
Telefon
 
 
Zašto skupljamo?
 
Vaši osobni podaci su nam potrebni kako bi Vam pružili sljedeće usluge:
Podatke obrađujemo u svrhu slanja ponuda ili izvršenja naručene usluge ili proizvoda.
 
Što radimo sa skupljenim podacima?
 
Vaši osobni podaci obrađuju se u Zlatarni Križek d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Hrvatska. Vaši podaci se čuvaju i pohranjuju u službenim prostorijama Zlatarne Križek d.o.o. u Zagrebu, Hrvatska. 
Niti jedna treća strana koja surađuje sa Zlatarnom Križek d.o.o. nema pristup Vašim podacima, osim ako je to izričito zatraženo zakonom ili regulirano odgovarajućim ugovorom.
Koliko dugo obrađujemo i čuvamo Vaše podatke?
 
Prema relevantnim zakonima, obvezni smo čuvati Vaše podatke u određenom vremenskom razdoblju sukladno Politici čuvanja podataka. Nakon isteka roka čuvanja, Vaši podaci se uništavaju. Osobni podaci koji se kod nas čuvaju zbog marketinških ili servisnih ažuriranja te obavješćivanja, čuvaju se dok ne završi obrada koja se provodila u tu svrhu.
 
Što su Vaša prava?
 
Ukoliko smatrate da su Vaši osobni podaci koji se kod nas nalaze, netočni ili nepotpuni, možete tražiti uvid u podatke, ispraviti ih ili tražiti brisanje. U ovu svrhu molimo da nas kontaktirate putem e-mail adrese info@krizek.hr
U slučaju prigovora na način postupanja s Vašim osobnim podacima, molimo kontaktirajte Koordinatora za zaštitu podataka na info@krizek.hr ili pisanim putem na Zlatarna Križek d.o.o., Kninski trg 9, 10000 Zagreb, Hrvatska. Naš Koordinator za zaštitu podataka pregledat će Vašu pritužbu i definirati odgovarajuće rješenje te Vas na kraju izvijestiti.
Ukoliko i dalje smatrate da se Vaši osobni podaci nisu obrađivali primjereno i sukladno zakonu, možete kontaktirati Agenciju za zaštitu osobnih podataka – AZOP Republike Hrvatske i kod njih uložiti prigovor.
 
Politika kolačića
 
Kako bismo osigurali pravilan rad naše stranice i unaprijedili pregledavanje njenih sadržaja na vaše računalo spremamo malu količinu kolačića (Cookies). Iznimno veliki broj svih web stranica koristi ove alate u skladu sa važećim propisima, prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka – GDPR, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonu o elektroničkim komunikacijama. Prije spremanja kolačića na vaše računalo dužni smo zatražiti vašu privolu. Ukoliko odaberete da ne želite pohranu kolačića na vaše računalo stranica se može i dalje pregledavati, ali neke njezine usluge Vam neće biti dostupne.
 
Što je zadaća kolačića?
 
Zadaća kolačića kojem ste dopustili da se pohrani na vaše računalo je spremanje vaših postavki, postavki web stranice, vašeg preferiranog jezika ili adrese. Kada nakon nekog vremena opet posjetite istu stranicu internet preglednik kojim se koristite šalje informacije prilagođene vašim potrebama.
Ovisno o definiranoj zadaći kolačići spremaju širok spektar informacija koji između ostalih uključuju i osobne podatke. Međutim, isključivo vi odlučujete koje informacije će kolačići spremati. U postavkama vašeg internet preglednika možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti.
Onemogućavanjem kolačića možda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na stranicama koje posjećujete.
 
Vrste kolačića
 
Stalni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Stalni kolačići ostat će na računalu ili mobilnom uređaju danima, mjesecima, čak i godinama te imaju svrhu pohraniti stalne podatke kao što su npr. korisničko ime i lozinka da se ne morate svaki puta iznova prijavljivati.
Privremeni kolačići nestaju s računala nakon što zatvorite internet preglednik. Uz njihovu pomoć se pohranjuju privremeni podaci kao što su podaci koje dajete kad ste u online kupnji.
Kolačići od prve strane mogu biti stalni ili privremeni, a pohranjuju podatke koje ćete ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta stranicama sa kojih su pohranjeni na vaše računalo.
Kolačići treće strane ili tzv. reklamni kolačići pohranjuju se na vaše računalo ako koristite reklame i oglase na stranici koju posjećujete a ona vas preusmjeri na treću stranu. Ovaj način služi za praćenje korištenja Interneta u marketinške svrhe.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, u svrhu funkcioniranja stranice u kontekstu sigurnosti i u svrhu radnji koje posjetitelj stranice odabere samostalno (web forma za slanje poruka ili traženje usluga). Privremeni kolačići se brišu kada napustite internetski preglednik. Njihova jedina svrha je unaprijediti korisničko iskustvo za vrijeme posjete stranici. Stalni kolačići nemaju ograničenja i ostaju u vašem pregledniku dok ih ručno ne obrišete. Prikupljeni podaci se koriste isključivo u statističke svrhe.
Mjerenje posjećenosti
Naša stranica koristi servise za mjerenje posjećenosti Google Analytics. Ovako prikupljeni podaci ne mogu identificirati posjetitelja stranice, a svi se podaci koriste isključivo u statističke svrhe. Ukoliko želite zabraniti navedenim servisima spremanje kolačića to možete učiniti na sljedećem linku:
Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise možete posjetiti sljedeće linkove:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
Detaljni opisi kontrole kolačića za pojedine preglednike:
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hr
Firefox: https://support.mozilla.org/hr/kb/Uklju%C4%8Divanje%20i%20 isklju%C4%8Divanje%20kola%C4%8Di%C4%87a
Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/hr-HR/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
Opera: http://help.opera.com/Windows/10.00/en/cookies.html
Safari: https://support.apple.com/hr-hr/HT201265
Sve naše online aktivnosti u pogledu zaštite osobnih podataka u skladu su s europskim zakonodavstvom i odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 te odredbama Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN42/2018).
Kontakt podaci Koordinatora za zaštitu osobnih podataka:
Lidija Sučić
info@krizek.hr